Terug

In de zomer eropuit met je hond

In de zomer eropuit met je hond

Thuisblijven, een hondenhotel, op vakantie … De zomervakantie ziet er voor elke viervoeter anders uit. Hoe dan ook is het een toptijd voor baasje en hond; want in plaats van hoofdzakelijk in huis kan je nu bijna elke dag buiten leven! Wél belangrijk om je hond regelmatig te checken op teken. In deze blog lees je hoe je een teek verwijdert en ook geven we je nog een paar tips voor een fijne zomervakantie met je hond.

 

Zomervakantie thuis met je hond

Blijf je thuis, ga er dan samen met je hond eropuit. Wat is er fijner dan dat? Verken nieuwe wandel- en zwemgebieden en laat je viervoeter nieuwe geurtjes ontdekken. Op de website van Doggydating zie je precies waar je hond mag loslopen en zwemmen. Stormt jouw hond – net als golden retriever Liesl - meteen op het water af, als hij losloopt? Check dan voordat je hem loslaat even of het water er oké uitziet. In de zomermaanden kan water van boven twintig graden Celsius namelijk blauwalg bevatten; een algensoort waar je hond ziek van kan worden. Je herkent blauwalg aan een roodbruine of groenbruine laag op het water. Handig is de website zwemwater.nl. Hier kan je voor de meeste meertjes en vijvers in Nederland zien hoe de waterkwaliteit is.

 

Check je hond op teken

Teken. In de zomer moet je extra alert zijn op deze spinachtige beestjes. Ze leven laag bij de grond in struiken en grassen – precies op de hoogte van je hond dus. In het voorjaar en de zomer zijn ze er volop. Dus check de vacht van je maatje na een wandeling op deze vervelende bloedzuigertjes. Voel je een bultje, bestudeer die dan van dichtbij. Grote kans dat het er één is! Verwijderen kan met een gewone pincet. Pak de teek goed beet, zo dicht mogelijk bij de huid, en trek hem er langzaam uit. Tegen of met de klok mee draaien – dat maakt allemaal niet uit.
Gaat jouw hond naar een hondenhotel? Of logeert hij een tijdje bij familie of vrienden? Een dag en nachtje ‘proef’ vakantie vieren is dan geen verkeerd idee. Want pas als jij weet dat jouw trouwe maatje het naar z’n zin heeft, kan jij ook écht genieten van je vakantie.

 

Hond mee naar het buitenland

Gaat jouw hond mee op roadtrip deze zomer? Dan breng je natuurlijk eerst een bezoekje aan de dierenarts. Want waar de trip ook heen gaat, je hond moet een extra inenting hebben. Hiernaast is een tekenband een must als je in de buurt van de Middellandse Zee op vakantie gaat: Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië … Zo’n tekenband bevat een stofje die je hond beschermt tegen teken, zandvliegen én hartwormmuggen. Meer tips over naar het buitenland gaan met je hond, lees je in onze ‘mee op vakantie-checklist’.

Lees ook de avonturen van Liesl op vakantie in Zuid-Frankrijk.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »