Terug

Mee op de bruiloft

Mee op de bruiloft

Trouwen: je hond mee op je bruiloft

Hoera, je gaat trouwen! Hartstikke leuk natuurlijk maar je dag voelt eigenlijk niet compleet zonder je trouwe viervoeter erbij. Hoe geweldig zou het zijn als je hond gewoon aanwezig is op je bruiloft?! Ik zeg: héél geweldig. Zo betrek jij je harige familielid bij je huwelijksdag.

Zet je hond in als ringdrager

Heb je geen schattig dochtertje, zoontje, nichtje of neefje die de ringen naar het altaar kan komen brengen? Denk dan eens aan je trouwe viervoeter die deze rol op zich kan nemen. Er zijn speciale hondenringkussens die om de rug of hals van je hond gebonden kunnen worden. En dan is het alleen maar hopen dat je hond rechtstreeks naar jullie komt toelopen. Uiteraard zou je dit van tevoren kunnen oefenen met je viervoeter of je laat iemand met je hond meelopen.

Op de foto bij de bruidsshoot

De meeste hondenbaasjes kunnen geen genoeg krijgen van mooie foto’s van hun harige viervoeter. Hondjelief doet het ook erg goed bij de bruidsshoot. Het kan zijn dat hij of zij wat onvoorspelbaar is, maar dat zorgt juist voor leuke en spontane foto’s waar je nog jaren met een grote glimlach aan kan terug denken. Je hond meenemen naar de fotoshoot levert een mooie herinnering op voor later.

Laat je hond er verzorgd uitzien

Modderpoten op je witte trouwjurk? Of een stinkende hond op je bruiloft omdat ‘ie de dag daarvoor in de sloot is gesprongen? Nee, dat wil je natuurlijk niet. Net als jij en je partner wil je ook dat je hond er op zijn of haar paasbest uitziet. Je hebt bijvoorbeeld echte bruidskleding voor je harige familielid zoals smokings en schattige jurkjes. Mocht je dit geen prettig idee vinden, dan hoeft dat natuurlijk helemaal niet. Je kunt hem of haar ook een simpel strikje of lintje omdoen. Heb je geen zin in al die poespas? Wanneer je hond lekker in bad is geweest en eventueel is bijgeknipt, volstaat dat uiteraard ook. Een hond moet natuurlijk wel een hond blijven.

Meegenieten van de hapjes

Om je hond helemaal mee te laten genieten van de bruiloft, kun je hem of haar verwennen met lekkere stukjes kaas of worst. Niet heel gezond, maar voor deze ene keer mag dat best door de vingers gezien worden. Je kunt ook een speciale hondentaart voor ze laten maken. Wanneer jij en je geliefde smullen van de bruidstaart, kan jouw hond smikkelen van zijn of haar eigen stukje bruidstaart. Bij versenhondenkoekjes.nl is het op verzoek mogelijk om een speciale bruidstaart te laten maken voor je trouwe viervoeter.

Enkele tips om rekening mee te houden:

  • Vraag van tevoren of het is toegestaan om je hond mee te nemen naar de trouwlocatie. Dit geldt ook voor de locatie van de fotoshoot. Op sommige locaties zijn honden namelijk niet welkom. Je wilt op je grote dag niet voor vervelende verrassingen komen te staan.
  • Wanneer je erg veel gasten op je bruiloft hebt uitgenodigd, kan dit misschien té druk zijn voor je hond. Niet iedere hond is even stressbestendig en kan goed tegen deze drukte. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de hond alleen tijdens de ceremonie en/of de fotoshoot erbij te laten zijn en daarna door een familielid thuis of bij de oppas te laten brengen.
  • Ook wanneer je wel de hond de hele dag op de bruiloft laat zijn, is het verstandig om een oppas te hebben. Je gaat immers niet in je bruidsjurk of dure maatpak de hond uitlaten of eten geven. Het is ook onmogelijk om als bruidspaar het beestje continu in de gaten te houden. Het is daarom fijn als iemand anders op hem of haar let.
  • Zorg voor een beloning. Wanneer jouw trouwe viervoeter de ringdrager is en hij zijn taak heeft volbracht, volstaat een beloning. Laat de ceremoniemeester dus een aantal hondensnoepjes of hondenkoekjes bij zich houden zodat je hond beloond kan worden.

Ben je ook van plan om je hond mee te nemen naar je wedding? Of heb je dat al gedaan? Laat op Facebook bij deze blogpost een reactie achter met een mooie trouwfoto van jullie en je hond(en). 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »