Terug

Goede voornemens voor hondenbaasjes!

Goede voornemens voor hondenbaasjes!

Goede voornemens voor hondenbaasjes!

Gezond eten, meer bewegen of stoppen met roken. Heb jij al goede voornemens gemaakt voor 2021? Het is vaak lastig om goede voornemens daadwerkelijk vol te houden, maar met je lieve viervoeter aan je zijde moet dat vast makkelijker worden. Met deze voornemens ga jij er een top (honden)jaar van maken!

1. Meer bewegen
Eén van de populairste goede voornemens is gezonder leven. Bewegen is goed voor je lichaam, je mentale gezondheid en zelfs voor je seksleven. Met een hond als huisdier maak je al dagelijks een wandeling, maar neem je eens voor om dat blokje om iets langer te maken dan normaal. Max of Loebes verdient namelijk zijn wandeling, weer of geen weer. Maak elke dag een lange wandeling en je zult je vooruitgang merken. Bovendien zal je hond het ook geweldig vinden!

2. Bezoek elke maand een andere plek
Het park in de buurt, het grasveld enkele straten verder en het bos iets verderop in de gemeente: we wandelen te vaak dezelfde routes. Je trouwe viervoeter kent deze routes op zijn duimpje en zelf herkennen we ook elk bosje en struikje. Saai! Neem jezelf voor om elke maand een plek te bezoeken waar je nog nooit bent geweest. Je hond zal enorm enthousiast zijn en zelf beleef je ook weer meer plezier aan de wandeling.

3. Laat je hond met andere honden spelen
Waarschijnlijk heeft je hond al een aantal speelvriendjes in de buurt, maar het kan zijn dat hij ze niet vaak ziet. Als je hond regelmatig tijd doorbrengt met andere honden dan zal hij zich beter in zijn vel voelen, beter gesocialiseerd en rustiger in huis zijn. Neem je hond daarom mee naar een speelweide en laat hem een poosje met andere honden ravotten.

4. Meer rust nemen
Werken, de kinderen, het huishouden, sporten en andere hobby’s. We hebben het er maar druk mee. Neem eens een voorbeeld aan je viervoeter. Wanneer het kan neemt hij uitgebreid de tijd voor een dutje op zijn kussen. Tussendoor gaat ‘ie even wat eten, maakt hij een wandeling met jou en rommelt hij wat met zijn speeltjes. Daarna vindt je hond het wel weer tijd om verder te dromen. Klinkt best goed toch? Probeer eens wat meer rust te nemen. Sluit je hond zijn ogen voor een middagdutje? Doe lekker even mee!

5. Doe iets goeds voor andere honden
Er zijn zoveel honden die geen warm mandje hebben en jouw steun kunnen gebruiken. Nu hoef je niet meteen alle hondjes uit het asiel te adopteren, maar één keer per jaar een (kleine) financiële bijdrage is al voldoende. Steek je liever de handen uit de mouwen? Zamel goederen in voor honden in nood of wordt opvanggezin voor een asielhond.

Wat zijn jullie goede voornemens?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »