Terug

Hond en baby: je hond laten wennen aan de baby

Hond en baby: je hond laten wennen aan de baby

Je bent zwanger én hondenbaasje. Hoe gaan jouw hond en baby samen? Met deze tips van Cesar Millan kan je jouw hond laten wennen aan de baby. Lezen!

Je bent zwanger én hondenbaasje. Twee dingen die fantastisch zijn, maar ook vragen oproepen. Want hoe gaat dat over minder dan negen maanden? Gaan de hond en baby wel goed samen? Hoe kan je je hond laten wennen aan de baby? In deze blog lees je tips over hoe je je trouwe maatje voorbereidt op de komst van je kindje.

Dat er – nu je zwanger bent – iets aan de hand is, zal jouw hond wel merken. Je emoties zijn door je hormonen anders en dat heeft jouw viervoeter haarfijn door. Misschien merk je het aan hemzelf; je hond weerspiegelt immers jouw emotie. Niet alleen via je stem krijgt hij die mee, ook je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding kan hij prima aflezen. En natuurlijk ruikt en ziet je hond die vreemde nieuwe babyspulletjes maar al te goed.

 

Een baby in het gezin is life-changing

Maar tijdens de zwangerschap is er natuurlijk nog niets aan de hand. Je hond snapt het niet en het ritme van eten en wandelen is hetzelfde. Bovendien is jouw aandacht voor de hond nog onverdeeld. Life-changing wordt het pas echt als de baby er van de een op de andere dag is. En hoe jouw hond dán reageert, kan je van tevoren niet bedenken.

 

Cesar Millan to the rescue

Gelukkig is daar hondenpsycholoog Cesar Millan. Volgens hem is het belangrijk dat je viervoeter de baby gaat respecteren als roedelleider. Op zijn website lazen we heel wat tips als het gaat om de eerste kennismaking en je hond en baby laten wennen aan elkaar.

 

Snuffelen in de babykamer

De babykamer. Het is dé plek in huis waar je baby veilig moet zijn. Cesar Millans advies is dan ook om grenzen te stellen. Probeer je hond te leren dat er een onzichtbare grens is die hij niet zonder jouw toestemming over mag gaan. Je hond mag best in de babykamer rondsnuffelen, maar alleen onder jouw toezicht én zo lang jij goed vindt. Op deze manier leert je hond dat deze kamer tot die van een roedelleider behoort en dus altijd gerespecteerd moet worden.

 

Snuffelen aan de babygeur

Beval je in het ziekenhuis, dan kan je je hond echt voorbereiden op de daadwerkelijke thuiskomst van de baby. Cesar Millans tip is om een voorwerp met de geur van de baby alvast uit het ziekenhuis mee te nemen. Bijvoorbeeld een doekje. Laat de hond hieraan snuffelen terwijl je partner het voorwerp zelf vasthoudt. Je viervoeter leert zo dat het doekje van jullie is, en dat hij jullie regels moet opvolgen als hij bij de geur in de buurt is.

De eerste kennismaking
En dan is het moment daar. De hond mag bij de baby! Zorg ervoor dat degene die de baby vast heeft, helemaal ontspannen is. Laat je viervoeter op een respectvolle afstand ruiken en breng de baby niet te dichtbij. Later kan de hond steeds iets dichterbij komen. Zo leer je hem volgens Cesar Millan om de baby te respecteren als een roedelleider. Ook is het zijn advies om vóór deze eerste kennismaking een lange wandeling met de hond te maken, zodat hij zijn meeste energie kwijt is. Zorg er wel voor dat de hond rustig is voordat hij het huis weer betreedt; want mocht hij nog geen kennis hebben gemaakt met de babygeur, dan is die compleet nieuw voor hem.

Vergeet je hondenmaatje niet
Natuurlijk focus je je de eerste weken op de baby – wie niet. Gelukkig heeft je hond dan ook geen speciale aandacht nodig om zich belangrijk te voelen. Maar wel is routine belangrijk. Dat betekent dus gewoon net zoals anders die ochtend-, middag- en avondwandeling. En ook: regels. Net als anders. Zo blijft je hond ontspannen in de nieuwe gezinssituatie.

 

Je hond en baby: beste vrienden

Een hond en baby. Natuurlijk gaat die combi bij sommige honden makkelijker dan bij andere. Zo zijn er hondenrassen met van nature een zacht karakter en eeuwig geduld. Zo’n goedzak accepteert iedereen probleemloos. Het zijn niet de beste waakhonden, maar wel de beste vrienden voor je kind. Toch vindt Cesar Millan dat je je niet mag laten leiden door het hondenras. Of je nou een labrador of rottweiler hebt… Te allen tijde moet je je volgens hem eerlijk bedenken of je jouw hond altijd de baas bent.

De veiligheid van je pasgeboren baby gaat straks boven alles. Het toepassen van de tips hierboven geeft je geen garantie dat je hond en baby beste vrienden worden. En hoe lief je hond ook met de baby is, hoe groot je vertrouwen ook is in je hondenmaatje – laat hem niet alleen met je kindje. Een oogje in het zeil is nooit verkeerd. En dat is immers geen straf... Want je hond en baby – het zijn misschien wel de twee wezens op aarde (oké, én je partner) waar je het meest van houdt.


Je hondenmaatje verwennen? Trakteer op hondentaart, cupcakes, donuts of hondenkoekjes! Natuurlijk versgebakken én gezond.

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »