Terug

In de tuin

In de tuin

Onze hond in de tuin

Is het koud, of regent het, dan doet onze Golden Retriever in de tuin een snelle plas en staat ze binnen no-time weer voor de deur. Met één kenmerkende, dwingende blaf maakt ze duidelijk dat ze naar binnen wil. Maar nu het bijna lente is, met wat zachtere middagtemperaturen, blijft Liesl uit eigen wil weer langer buiten.

Op haar gemakje wandelt ze dan door de tuin en soms strijkt ze zelfs neer aan de voorkant van het huis: op de oprit, met haar voorpoten en kop net op het trottoir. Ben je even weg, dan wacht ze je hier op. Ze ligt er als een echte waakhond die zijn territorium verdedigt. Niemand gaat haar ongemerkt voorbij. Maar als de postbode, volledig in uniform, vlak langs haar heen loopt naar de brievenbus — tilt Liesl slechts even haar kop op. ­­

Een heel ander verhaal is het als Liesl een kat in het vizier krijgt. Dan spitst ze haar oren en kijkt ze hem strak aan. Als de kat de tuin in rent, háár tuin, stormt ze er letterlijk achteraan. Dwars door bloemen en struiken jaagt ze hem, luid blaffend, de stuipen op het lijf. Eén keer kreeg Liesl het zelfs voor elkaar om de kat van de achterburen de boom in te jagen. Dominant waakte ze eronder, met haar staart zo hoog als maar kon. De buren kregen het arme beest met moeite naar beneden…

Naast veinzen alsof ze een waakhond is, en katten wegjagen, vermaakt Liesl zich in de tuin met haar eigen staart. In een doldwaze poging jaagt ze erop, waarbij ze hem probeert vast te pakken in haar bek. Een lastige opgave, maar erg vermakelijk om naar te kijken. Op het moment dat je denkt: nu moét ze wel dol zijn in haar hoofd, heeft Liesl haar staart eindelijk in de houdgreep en ligt ze met gekromde rug uitgeteld op het gras.

Als Liesl is uitgekeken voor het huis, een kat op zijn nummer heeft gezet of haar staart te pakken heeft gekregen, zoekt ze al snel weer binnen de gezelschap op. Ze is wat dat betreft een echte mensenhond. Maar houd ik haar een varkensoortje of andere lekkernij voor, dan neemt ze het in haar bek en snelt ze terug naar het gazon.

 

Lang leve de lente!

Reacties

  • Placeholder

    Spike

    21 / 03 / 2017

    Aaah wat een leuk verhaal! Ik zie het helemaal voor me! Knuffels aan Liesl.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »