Terug

De perfecte slaapplaats voor je hond

De perfecte slaapplaats voor je hond

Een perfecte slaapplaats voor je hond

Eten en slapen. Het zijn misschien wel de twee belangrijkste levensbehoeften - hobby’s - van een hond. Oké, tussendoor nog wat rennen en ravotten en dan is hij wel daar: de perfecte dag. En met slapen als grootste hobby, is de nacht ook heel belangrijk. Waar sommige honden bij hun baas op de kamer slapen, bij hun baas op bed, of er zelfs ín, slaapt Liesl altijd beneden....

Een perfecte slaapplaats voor je hond

Eten en slapen. Het zijn misschien wel de twee belangrijkste levensbehoeften - hobby’s - van een hond. Oké, tussendoor nog wat rennen en ravotten en dan is hij wel daar: de perfecte dag. En met slapen als grootste hobby, is de nacht ook heel belangrijk. Waar sommige honden bij hun baas op de kamer slapen, bij hun baas op bed, of er zelfs ín, slaapt Liesl altijd beneden.

Eerst was haar slaapplaats in de bijkeuken. Voor haar als pup hadden we er een gloednieuwe bench met daarin een zacht en warm schapenwollen kleedje neergezet. Een plekje voor haar alleen. Maar Liesl vond er niets aan. Zelfs snoepjes konden haar op een gegeven moment niet meer verleiden om er een stap naar binnen te zetten. Al vrij snel – misschien toen ze zindelijk was? – kwam er een hondenmand en verhuisden we haar slaapplaats naar de hal, onder de trap.

En daar vindt ze het prima. Ze bepaalt zelf waar ze ligt. Als ik ‘s ochtends de trap afkom, vind ik haar óf op het schapenwollen kleedje, óf op de koele natuurstenen óf in de mand. En daar ligt ze dan prinsheerlijk. Soms zelfs in een onmogelijke houding. Dat hoor ik al aan haar staart als ik de trap afloop. Die kwispelt en klappert enthousiast tegen de kunststof zijkant. En ja hoor: als ik beneden ben, zie ik Liesl op haar rug liggen met haar ruggengraat in een acrobatische kromming en haar kop in een tevreden grijns.

 

Heel soms komt ze de trap op. Liesl is namelijk niet graag alleen als het onweert, en dat is nog zacht uitgedrukt. Dus zodra er in de verte gerommel klinkt, horen we nagels op de houten trap en verschijnt Liesl op de overloop. Omdat de trap nogal glad is én open treden heeft, houden we elke keer weer ons hart vast. Maar elke keer gaat het goed en staat Liesl binnen no time boven. Dat ze als vierendertig kilo wegende viervoeter ook nog naar beneden gedragen moet worden, is voor haar écht een probleem voor later.

 

Omdat we het dragen zelf wel wat problematisch vinden, slaap ik meestal beneden als er onweer wordt voorspeld. In het logeerbed. Het schapenwollen kleedje en de hondenmand verhuizen mee. Liesl blij en wij ook. En ook die paar keer toen Liesl een operatie had ondergaan en die vervelende witte lampenkap om haar nek moest, sliep ik beneden: om een oogje in het zeil te houden. Dat was in ieder geval de bedoeling. Want ik sliep natuurlijk als een blok. Maar toch, Liesl was niet alleen en kwam de nacht goed door. Als jouw hond een perfecte nacht heeft … dan heb jij die ook.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »