Terug

Je hond afkoelen in de zomer

Je hond afkoelen in de zomer

Zon, shorts, slippertjes, een ijsje op z’n tijd … Bij Doggi.nl genieten we volop van de zomer. Nu ik zwanger ben is het soms iets zwaarder in de hitte. Toch mag ik niet klagen. Want wij mensen kunnen tenminste onze warmte kwijt! Bij honden daarentegen gaat dit een stuk moeilijker; zij ‘zweten’ alleen via hun voetzooltjes en door te hijgen. Op hete zomerdagen je hond afkoelen is belangrijk om te voorkomen dat hij oververhit raakt. In deze blog een aantal tips die jouw hond de zomer door helpen.

Zonnebaden? No go

Jouw hond redt zichzelf waarschijnlijk prima op warme dagen. Misschien ligt hij de hele dag te soezen; buiten in de schaduw of binnen op de koele tegels … Maar wist je dat sommige honden juist graag de zon opzoeken? Even zonnebaden is prima, maar kent jouw hond geen grenzen en ligt hij volop te bakken in de volle zon – zonder de intentie om ook maar even in de schaduw te gaan liggen? Dan ligt oververhitting op de loer. Dus bescherm je viervoeter tegen zichzelf en fluit hem (of haar) terug. Wedden dat-ie je dankbaar is?

Met water je hond afkoelen

Is het echt zo’n tropische dag? Dan kan je je hond op een paar manieren verkoeling geven. Bijvoorbeeld door een ondiep badje in de tuin of op het balkon te zetten. Hierin kan je viervoeter zelf zijn of haar pootjes afkoelen. Is jouw hond niet echt fan van water? Dan is het een idee om de pootjes, buik en liezen af te koelen met een natte handdoek, of te benevelen met lauw/koud water.

 

Borstelen en de hondenkapper

Een Chinese naakthond kan alleen maar dromen van zoveel lokken als de Komondor, de Bearded Collie of Barbet … Toch zit deze kale hond een stuk lekkerder in zijn vel tijdens zwoele temperaturen. Een hond met veel haar kan maar moeilijk zijn warmte kwijt! En als de vacht dan ook nog eens donker is, maakt de zon erop het nóg warmer. Niet verkeerd dus om je langharige hond extra te borstelen. Heeft jouw hond écht een dikke vacht? Overweeg dan eens een knipbeurt door een hondentrimmer.

Zie onze pagina Verkoelingvoor diverse koelproducten voor je hond!

Hieronder nog meer do’s en dont's voor jou en je hond in de zomer!

Do’s:

  • Wandel op warme dagen in de ochtend en avond als het koeler is;
  • Vraag op een terras ook om water voor je hond;
  • Neem altijd water mee als je op pad gaat, bijvoorbeeld in een reis drinkfles zodat je hond meteen een drinkbakje heeft;
  • Toch eropuit rond het middaguur, laat je hond dan zoveel mogelijk door de schaduw en het gras lopen.

Don’ts:

  • Laat je hond op het heetst van de dag geen actieve dingen doen;
  • Voorkom wandelen op heet asfalt - arme voetzooltjes! - of een hete stoep;
  • Laat je hond niet achter in een auto, tent of caravan omdat deze - ook in de schaduw en met open raampjes - snel veranderen in een broeikas;
  • Heeft je hond een slechte eetlust en is hij lusteloos, neem contact op met de dierenarts (óók als je op vakantie bent).

Ga je deze zomer eropuit met je hond? In eigen land? Of naar het buitenland? Check regelmatig op teken! Lees onze blog: In de zomer eropuit met je hond.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Doggi.nl 4,7 / 5 - 391 Reviews @ Webwinkelkeur
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »